3 Nisan 2020 Cuma

SYR RA NARASİMHA REDDY




SYR RAA NARASİMHA REDDY 



  •    Binlerce kilometre öteden gemilerle gelen İngilizler kurdukları Doğu Hindistan şirketi vasıtasıyla bölünmüş olan Hint ana kıtasını  modern silahlarıyla vahşice ele geçirip vergiye bağlayıp sömürgeleştirmişlerdi.
  •  Köle gibi yaşamaktansa ölelim daha iyi.”diyerek Hint bağımsızlık ateşi yanıyordu kalbinde Narasimha’nın. Ama önemli olan kazanmak olduğu için toplumun birleştirilmesi de gerekliydi. Hindistanda altmış bir şef-kral vardır ve bildiğimiz feodal sistem racalarını bir araya getirmek de çok zordur. Üstüne yağmurun yağmaması ürünlerin azalması İngiliz güçlerin ürünlerin yarısını vergi olarak toplamaları durumu dramatikleştirir.
  •  Kaybedilen saygınlık mı, açlık mı, çalmak mı,  ölmek mi gerekmektedir? “Efsane demeyi sevdiğiniz hikaye gerçeğe dönüşecek mi?”

  •   Artık İngilizlere tahıl vergisi ödenmeyeceğine karar verir Narasimha ve mücadele başlar anlayacağımız. İngilizler de halden anlayan toplum değil binlerce kilometreden misafirliğe gelmemişlerdir,  sömürme amacıyla gelmişler. İngiliz kibriyle Hint dayanışması mücadelesini kim kazanacak izleyeceğiz. Mağrur olan bir İngiliz subayının da kafası kesilince bütün vahşetiyle sömürgecilik lordu İngilizler saldırıya geçer.
  •  Bölünmüş küçük krallar değil de halk ateşli savunucusudur artık mücadelenin. Bu da küçük krallar için ayrı bir problemdir halkın bilinçlenmesi. “Tarihte var olmayabiliriz ama tarih bu gün bizimle başlayacak, tarih sıradan insanların imparatorluğu nasıl yok ettiğini yazmalı” cümlesiyle herhalde sonucu tahmin edebiliyoruz. “Artık ürettiğimiz pamuk ancak cesetlerinizle gönderilecek, ülkemizi terkedin.” der Narasimha.
  • İngiliz ordusunda üst dereceli subay “ Bir koyun tarafından yönetilen aslanlar ordusundan korkmam ama aslan tarafından yönetilen koyun ordusundan endişe ederim.” diyerek onu artık ciddiye almıştır.
  • Narasimha yakalanır ve idama mahkum edilir. Her savaş liderin ölümüyle bitse de Hint bağımsızlık mücadelesi onun ölümüyle bitmedi tam tersine yani liderler yarattı. Onu da başka zaman anlatırım.
  • Filmin fragmanı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TÜRKİYE TARİHİ-1

TÜRKİYE TARİHİ'NİN ŞU KISIMLARI VARDIR:  1. İLK BEYLİKLER DÖNEMİ (İşlendi) 2.«TÜRKİYE SELÇUKLU DEVLETİ» DÖNEMİ 3. OSMANLI DEVLETİ  4. TÜ...